marți, 26 mai 2015

"Cercetas pentru 1 zi" la Zilele Muzeului Militar National 2015

Atelierele ACT-RO i-au atras ca un magnet pe micii vizitatori, carora le-am prezentat o poveste: "Cercetas pentru 1 zi". Un traseu de initiere cu 6 ateliere (echipament, orientare, noduri, campare, prim ajutor si alpinism), care odata parcurs iti da o idee despre o parte din activitatile la care participa cercetasii traditionali pe parcursul anului.


Copiii au fost preluati de catre un "centru de comanda si control", unde au fost formate patrulele care au pornit pe traseu. Fiecare copil a primit un talon.


La fiecare punct de control atelierele au fost tinute de cercetasi indrumati de lideri. La plecarea de la atelier, pe fiecare talon s-a marcat participarea.

Echipament


OrientareNoduri

Campare

Prim ajutor

Alpinism

La sfarsit, pe langa o experienta inedita, copiii au primit diplome de participare.


O parte dintre ei s-au si inscris pe listele noastre, pentru a veni la activitatile ACT-RO de pe parcursul anului, urmand sa-si castige esarfa de cercetas dupa o etapa de initiere.


Am reusit sa aratam pe viu ce inseamna cercetasia traditionala: educatie non-formala de calitate, emotia aventurilor in aer liber si natura, spirit de echipa. Toate sugerate de un concept de prezentare coerent. Sunt activitati care se faceau si acum 100 de ani, pe care le-am adaptat timpurilor noastre.

echipa ACT-RO